KIÁLLÍTÁS ESZTERGOMBAN, 2015

Kiállítás Esztergom Városa, az Esztergomi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK) közös szervezésében, 2015. 11.06 – 12.02., Esztergom, Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola díszterme. A kiállítás címe: „Jelenlét I.”

Üdvözlet: Bánhidy László alpolgármester és Schuth János VUdAK-elnök

Megnyitó: Cseh Borbála művészettörténész
Közreműködők: Csolnoki Vegyeskórus,
Erős Levente (szavalat), Juhász Jusztina (fuvola)

A kiállításon résztvevő művészek:

Gábor Kovács-Gombos, 1955-ben Győrben született. 1978-ban a Pécsi Tanárképző Főiskolán, 2001-ben a Magyar Iparművé szeti Egyetemen szerzett diplomát. Doktori (DLA) fokozatot 2009-ben nyert a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Budapesten él, több művésztársaság, többek között a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének (VUdAK) tagja, 2015 óta a VUdAK Képzőművész- Szekciója elnöke. Egyetemi docens a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

Antal Lux, 1935-ben Soroksáron született. A csepeli művészeti szabadiskolában Ilosvai Varga István tanítványa. 1956-ban az akkori Német Szövetségi Köztársaságban telepedett le, Berlinben él és dolgozik. 1965 Staatliche Akademie der bildenden Künste Stuttgart festő és grafika szak. 1980-tól a festmények mellett videókat is készít. Számos művésztársaság, többek között a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének (VUdAK) és a Künstlergilde Esslingen tagja, több kitüntetés és ösztöndíjak birtokosa. 2015-ben Munkácsy-díjas.

Manfred Karsch, 1948-ban Erfurtban született. 1971-ben végzett a lipcsei Grafikai és Könyvművészeti Főiskolán. 1972-ben települt Magyarországra, Érdre, ahol azóta is él. 1974 óta vesz részt a helyi művészeti életben, azóta számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt bel- és külföldön egyaránt. 1992 óta tagja az érdi X-Art művészeti egyesületnek, 2004 óta a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének (VUdAK) és a Künstlergilde Esslingen tagja. 2007- ben Érd művészeti díjával tüntették ki.

Ingo Glass, 1941-ben Temesvárott született. 1961-1967 a kolozsvári Képzőművészeti Akadémia hallgatója, mestere Artur Vetro. 1979-ben költözött a Német Szövetségi Köztársaságba (München), néhány éve Budapesten él és dolgozik. Monumentális acélplasztikái a Duna mentén több településen megtekinthetők – Magyarországon három köztéri szobra látható. Több művésztársaság, többek között a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetségének (VUdAK), és a Künstlergilde Esslingen tagja, számos kitüntetés birtokosa.

A kiállítás kurátora: Dr. Kovács-Gombos Gábor DLA

Sorry, the comment form is closed at this time.